środa, 21 stycznia 2015

Burrito



Składniki:
300 g mięsa mielone wieprzowego lub wołowego
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
puszka pomidorów w kawałkach w puszce
przyprawa do chili con carne, lub papryka czerwona, sól, pierz cayenne, zioła prowansalskie
olej do smażenia
8 placków Tortilla, o średnicy 20 cm

Przygotowanie:
1.Mięso smażymy na patelni, rozdrabniamy widelcem. Przyprawiamy. 

2.Dodajemy cebulę i paprykę, pokrojone w kostkę. Po 5 minutach dodajemy pomidory z puszki. Przyprawiamy do smaku.

3.Po ok.15 minutach smażenia na wolnym ogniu dodajemy odsączoną kukurydzę i wypłukaną fasolę. Po 3 minutach wyłączamy.

4.Placki tortilli smażymy na gorącej i suchej patelni przez ok.10 sekund z jednej i drugiej strony.

5. Na środek kładziemy 2 łyżki farszu, zawijamy w kopertę. Możemy podać na ciepło jak i na zimno.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz