Burrito
Składniki:
300 g mięsa mielone wieprzowego lub wołowego
1 cebula czerwona
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
puszka pomidorów w kawałkach w puszce
przyprawa do chili con carne, lub papryka czerwona, sól, pierz cayenne, zioła prowansalskie
olej do smażenia
8 placków Tortilla, o średnicy 20 cm
Przygotowanie:
1.Mięso smażymy na patelni, rozdrabniamy widelcem. Przyprawiamy.
2.Dodajemy cebulę i paprykę, pokrojone w kostkę. Po 5 minutach dodajemy pomidory z puszki. Przyprawiamy do smaku.
3.Po ok.15 minutach smażenia na wolnym ogniu dodajemy odsączoną kukurydzę i wypłukaną fasolę. Po 3 minutach wyłączamy.
4.Placki tortilli smażymy na gorącej i suchej patelni przez ok.10 sekund z jednej i drugiej strony.
5. Na środek kładziemy 2 łyżki farszu, zawijamy w kopertę. Możemy podać na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz