Składniki:
450 g matiasów
2 nieduże cebule
1 duże jabłko
2 czubate łyżki majonezu
4 płaskie łyżki gęstej śmietany
2 łyżki musztardy
5 łyżeczek curry
sok z cytryny
Przygotowanie:
1. Śledzie moczymy w misce przez około godzinę.
2.Cebule obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na durszlak lub sitko i przelewamy wrzątkiem, aby je sparzyć.
3. Śledzie kroimy w większą kostkę lub paski, skraplamy cytryną. Mieszamy.
4. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
5. Majonez, śmietanę oraz musztardę mieszamy z curry. Do miski ze rybą dodajemy cebulę, jabłko oraz sos, mieszamy dokładnie.
6. Odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Możemy dodać rodzynki według uznania.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz