poniedziałek, 10 listopada 2014

Śledzie w śmietanie z curry


Składniki:
450 g matiasów
2 nieduże cebule
1 duże jabłko
2 czubate łyżki majonezu
4 płaskie łyżki gęstej śmietany
2 łyżki musztardy
5 łyżeczek curry
sok z cytryny

Przygotowanie:
1. Śledzie moczymy w misce przez około godzinę.

2.Cebule obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na durszlak lub sitko i przelewamy wrzątkiem, aby je sparzyć.

3. Śledzie kroimy w większą kostkę lub paski, skraplamy cytryną. Mieszamy.

4. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. 

5. Majonez, śmietanę oraz musztardę mieszamy z curry. Do miski ze rybą dodajemy cebulę, jabłko oraz sos, mieszamy dokładnie.

6. Odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Możemy dodać rodzynki według uznania.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz