wtorek, 4 listopada 2014

Sałatka z makaronem z zupek chińskich


Składniki:
3 opakowania zupek chińskich
1 kapusta pekińska
podwójna pierś z kurczaka
pół słoika papryki konserwowej lub jedna mniejsza papryka surowa
puszka groszku i kukurydzy
4 jajka
przyprawa do gyrosa, pieprz, sól
kilka łyżek majonezu
śmietana 18 % 150 ml

Przygotowanie:
1. Makaron kruszymy w misce dodajemy śmietanę, mieszamy dokładnie. Odstawiamy na 2 godziny, aż makaron zmięknie.

2. Kurczaka myjemy, kroimy w małą kosteczkę. Dodajemy 2-3 łyżeczki przyprawy do gyrosa. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia się kurczaka. Zostawiamy na patelni do ostygnięcia.

2.Kapustę kroimy w cienkie paseczki, wkładamy do miski. Dodajemy makaron, odsączoną kukurydzę, groszek,  pokrojoną w kostkę paprykę oraz ostudzonego kurczaka wraz z olejem z patelni, który jest przesiąknięty przyprawami.

3. Dodajemy majonez, i mieszamy. Przyprawiamy do smaku. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz