Sałatka z makaronem z zupek chińskich
Składniki:
3 opakowania zupek chińskich
1 kapusta pekińska
podwójna pierś z kurczaka
pół słoika papryki konserwowej lub jedna mniejsza papryka surowa
puszka groszku i kukurydzy
4 jajka
przyprawa do gyrosa, pieprz, sól
kilka łyżek majonezu
śmietana 18 % 150 ml
Przygotowanie:
1. Makaron kruszymy w misce dodajemy śmietanę, mieszamy dokładnie. Odstawiamy na 2 godziny, aż makaron zmięknie.
2. Kurczaka myjemy, kroimy w małą kosteczkę. Dodajemy 2-3 łyżeczki przyprawy do gyrosa. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia się kurczaka. Zostawiamy na patelni do ostygnięcia.
2.Kapustę kroimy w cienkie paseczki, wkładamy do miski. Dodajemy makaron, odsączoną kukurydzę, groszek, pokrojoną w kostkę paprykę oraz ostudzonego kurczaka wraz z olejem z patelni, który jest przesiąknięty przyprawami.
3. Dodajemy majonez, i mieszamy. Przyprawiamy do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz